Csőgörény

Mi is az a csőgörény?

Mi az a csőgörény csőpatkány?

A csőgörény a duguláselhárító szakmában egy szleng. Ha csőgörényről van szó ne a szőrös ki állatkára gondoljunk:) .

Valójában ez egy , hosszú, rugalmas szerkezetű acélból készült spirális szerszám, amely a csatornába helyezve segít megszabadulni a dugulásoktól.

A csőgörény lehet kézi és gép üzemeltetésű. Az kézi csőtisztító spirálokat barkácsáruházakban is lehet kapni 1.5-10 méteres hosszúságban. A kézi csőgörények használata egyszerűnek tűnik, de valójában 2 ember kell hozzá.

A védőfelszerelések használata javasolt: gumikesztyű, védőszemüveg ha a spirálozás előtt duguláselhárító folyadékot is öntöttünk a lefolyóba. 

Fontos: Mivel a kézi csőgörények lágy huzalból készültek, nem szabad a lefolyóban erőltetni, mert könnyen megtekerednek, és beszorulhatnak a csatornába. Semmiképpen ne feszegesse, és ne erőltesse.

csőgörény
csőgörény

Hol alkalmazzuk a kézi csőgörényt?

  • A fürdőszobában zuhanyzóban összegyűlt hajszálak szappanmaradékok  eltávolítására.
  • Konyhai lefolyóban rekedt ételmaradékok eltávolítására.
  • Padlóösszefolyó takarítására.

Hogyan használjunk a kézi cső görényt – csőkígyót?

Sok lakástulajdonos úgy dönt, hogy duguláselhárító szakember segítsége nélkül próbálja elhárítani a dugulásokat a lefolyórendszerében. Bár teljesen biztonságos, helyesen kell elvégezni, hogy elkerüljük a csövek szakadását és a szivárgást. Kövesse ezeket a lépéseket, ha vízvezeték-kígyót használ, hogy ne okozzon kárt.

1. lépés: Készítse elő a lefolyót vagy a csöveket, és helyezze be a csőgörényt.
Kezdje azzal, hogy a spirál végét leengedi a lefolyóba, vagy eltávolítja a szifont. A szifon a mosogató alatti íves csővezeték, amely kézzel vagy villáskulccsal eltávolítható. A szifon eltávolítása megkönnyítheti a duguláselhárítást. Ráadásul ha nagyobb szerencsénk van a dugulást is megtalálhatjuk már a szifonban szétszedésnél. Ha eltávolította a szifont, akkor a csőgörényt közvetlenül a a lefolyócsőbe kell helyezni.

2. lépés: Kezdje el tekerni a görényt .
Miután behelyezte a spirált a lefolyóba, megkezdheti a spirál letekercselését. Az otthoni csőgörények kézzel működtethetők, és a fogantyú elforgatásával tekerheti le a spirált. A legjobb, ha ezt egyenletes ütemben teszi, de nem túl gyorsan. Ne nyomja túl erősen, amikor a spirált leereszti a lefolyóba, mert megsérülhet a lefolyó bejárata vagy a cső. A tekercs a fogantyú elforgatásakor lefelé mozog a csövön. Ha nyomást érez, ez azt jelzi, hogy valószínűleg elérte az akadályt.

3. lépés: Tekerje le a görényt, amíg el nem éri a dugulást.
Amikor eléri az dugulást, óvatosan mozgassa a fejét előre-hátra, hogy feltörje az akadályt. Ha a csőspirál beszorult az akadályba, megpróbálhatja kihúzni a görényt a csőből – az akadály vele együtt járhat.

4. lépés: Távolítsa el a csőgörényt, és ellenőrizze, hogy a cső nincs-e eldugulva.
Szerelje össze a szifonokat a mosdót-mosogatót. Ellenőrizze a mosogatót- mosdót, hogy megbizonyosodjon arról hogy a dugulás megszűnt. Ha úgy érzékeli, hogy a mosogató-mosdón keresztül a víz még mindig nem megy le megfelelően, folytassa tovább a kézi csőgörényezést folyamatot. Ha azonban a probléma továbbra is fennáll, hívjon duguláselhárítószakembert.

5/5 - (5 votes)