Csatorna csövek

Kg és PVC csatorna csövek

Amit a csatorna csövekről tudni érdemes

A csatorna csövek a szennyvíz elvezetésére  szolgálnak. A csatorna csövek sokféle méretben kaphatók, és különféle anyagokból készülnek. Csatorna csövek elsődleges célja a szennyvíz szállítása otthonokból, vagy kereskedelmi épületekből a csatornarendszeren keresztül a közcsatornába. Idővel ezek a szennyvízcsatornák elromolhatnak, vagy megsérülhetnek, ami javítást, vagy cserét igényel. 

A csatorna csövekben a szennyvíz elszállítása gravitáció erejével működik. A szennyvizet általában kis csatorna csöveken keresztül a nagyobbakba vezetik állandó áramlásban a hulladékkezelő telep felé. Az alacsonyabban fekvő területeken szükség lehet átemelőszivattyúra, hogy a szennyvizet magasabb szintre szállítsák, amíg a gravitáció nem tudja ellátni a feladatát.

A csatorna csövek különféle anyagokból készülnek. A régebbi házakban  leggyakrabban eternit, vagy öntöttvasból készült csatorna csövek találhatóak. Az Orangeburg csövet az 1860-as évektől az 1970-es évekig használták.

PVC és KG csatorna csövek

A PVC, és KG csatorna csövek alkalmazása olyan helyen megengedett, ahol a külső hőmérséklet 0 fok alá nem hűl le, míg a lefolyó szennyvíz hőmérséklete a 60 fokot nem éri el. A csatorna csövek fajtái: PVC-Ka , PVC-KG, PE

A PVC csatorna csövek épületen belüli használatra vannak tervezve. Épületen kívül a nagyobb szilárdsággal bíró KG csatorna csöveket kell alkalmazni. A polietilén PE csatorna csövek rugalmasabbak az előbbieknél. Kémiailag ellenállóbbak, azonban mechanikai szilárdságuk kicsi, ezért csak kvarchomokba szabad ágyazni. A műanyag csatorna csöveket és idomokat használják ág-, ejtő- és alapvezetéknek az épületen belül. Az egyes csatorna csöveket és idomokat ragasztással, hegesztéssel, vagy gumigyűrűs tömítéssel kapcsolják össze.

FONTOS: A PVC és KG csatorna csöveket úgy kell szerelni, hogy a karmantyúk lehetőleg az áramlással szembe kerüljenek!!!

PVC csatornacsövek

A PVC csatorna csöveket beltéri lefolyórendszerben szabadon, szerelőszekrényben, szerelőaknában, falhoronyban, vagy födémben célszerűen padlócsatornában lehet szerelni. A nyomvonal meghatározásakor ügyelni kell arra, hogy a csatorna csövek olyan helyen legyenek szerelve, ahol a befagyás veszélye nem fenyegeti, olyan sugárzó vagy vezetett hőt nem kap, amely a hőmérséklet a kritikus határ fölé emelné.

PVC idomok
PVC cső

KG csatornacsövek

A KG csatornacsövek alapanyagát tekintve szintén poli-vinil-klorid. A csatorna csövek összeillesztését tokos gumigyűrűs tágulások biztosítják, legfőbb tulajdonságuk a vízzáróság. A KG csatorna csövek nem UV állóak, 60 fokig nem deformálódnak, belső felületük teljesen sima, ami az akadálytalan szennyvíz áramlást biztosítja. Méreteit tekintve 110-500mm-ig gyártják. 1 , 2, 3, 4, 5 méteres szálakban. A KG csatorna csövek vegyszerállóak, közvetlen a földbe fektethető.

csatorna csövek

KG  idomok

kg idomok
[elementor-template id="287"]
[elementor-template id="19977"]
Szennyvíz csövek cseréjét, és javítását Budapest és Pest megyén belül vállaljuk: 06202490470
[elementor-template id="9189"]

Csatornacsövek javítása és cseréje Budapesten és Pest megyében.

[elementor-template id="9192"]
[elementor-template id="12593"]
5/5 - (4 votes)