Kamerás csatornavizsgálat

Csőkamerázás – kamerás csatornavizsgálat Budapesten és Pest megyében profi eszközökkel!

kamerás csatornavizsgálat

Gyakran hív duguláselhárító szakembert, de hosszú távon nem oldódik meg a problémája?

Az ok hátterében – ha csatorna dugulásról van szó a legtöbb esetben a csatorna megrepedése, betört csatorna szakasz, gyökér benövés, a csatorna rossz lejtése, vagy helytelen kivitelezése okozza.

A kamerás csatornavizsgálatot csak duguláselhárítás után tudjuk elvégezni, csak így kapunk tiszta pontos képet a csőtörésről – dugulást kiváltó okokról.

Kamerás csatornavizsgálat ellenőrzéssel elkerülhetők a felesleges bontások!

kamerás csatornavizsgálat

A kamerás csatornavizsgálatról

A kamerás csatornavizsgálat egy olyan technológiai eljárás, amely segítségével a csatornahálózatokat, vezetékeket, csöveket, aknákat és csatornák belsejét vizsgálják meg. A vizsgálat során egy speciális, vízálló kamerát helyeznek a csatornába, amely képeket küld egy megjelenítő monitorra. Majd a szakemberek meg tudják tekinteni és kiértékelni a csatorna állapotát.

A kamerás csatornavizsgálat alkalmazása számos területen hasznos lehet. Mint például a szennyvízvezetékek, csapadékvíz-elvezető rendszerek, szellőzőrendszerek, fűtési és hűtési rendszerek, ipari csövek és aknák vizsgálatára. A vizsgálat során a szakemberek megállapíthatják a csatornák állapotát. Pl azok esetleges sérüléseit, korrodációját, elzáródásait vagy egyéb problémáit, és azokat a lehető leghatékonyabban meg tudják oldani.

A kamerás csatornavizsgálat jelentős előnye, hogy minimálisra csökkenti a feltárásra és bontásra szükséges munkát, és így időt, pénzt és energiát takarít meg. Emellett segít megelőzni a további károkat és a felesleges javításokat, valamint hozzájárul a biztonságosabb, higiénikusabb és tisztább környezet kialakításához.

Kamerás csatornavizsgálat ár

Mennyibe kerül egy kamerás csatorna vizsgálat?
Míg a csőkamerás ellenőrzés 30-100 ezer Ft között van, országos átlagban 40-50ezer forint szokott lenni , ez nem tartalmaz mást, mint a kamerás csatorna ellenőrzés költségét.
Ha a csatornakamerás feltárás bármilyen megoldást igénylő problémákat észlel, legyen szó egy átlagos dugulásról.  Pédául
nedves törlőkendők használata, vagy nem megfelelő wc öblítés, idegen tárgyak beledobása a Wc-be, vagy egy bonyolultabb problémáról, például fa gyökere ami a csatorna csövekbe gyökerezett, és csőtörést szivárgást okozott.
Ezért külön kell fizetnie a csatorna javításért, ez nincsen benne a kamerás ellenőrzésbe.

Egy helyi vízvezeték-szerelő ára átlagosan 10-20ezer között van óránként , ráadásul a javítási szerelési munkák elvégzéséhez az anyagokat is figyelembe kell vennie.

Miért lehet szüksége kamerás csővizsgálatra?

A kamerás csatornavizsgálat során észleljük, és pontosan megtaláljuk a hiba forrását. A kamerával megtaláljuk a repedt, és eltört csöveket, töréseket, rosszul kivitelezett csatorna csöveket és laza csatlakozásokat, ahol a szennyvíz szivároghat.
Beomlott és megrepedt lefolyócsöveket azonnal azonosítani tudjuk, így tudjuk hol kell megjavítani őket, ezzel elkerülve a felesleges bontásokat.

Ha dugulás van, akkor tiszta képet kapunk a kamerával, hogy hol történt a dugulás, ezzel könnyítve a duguláselhárítás folyamatát, így könnyen be lehet menni és megszüntetni.
Akár ásványianyag-felhalmozódási vizsgálatot is végezhetünk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást a probléma kijavításához, és biztosítsuk, hogy a probléma ne térjen vissza a közeljövőben.

További problémák, amelyeket kamerás csatornavizsgálattal detektálhatunk, a rozsda, és korrózió által keletkezett anyag leválások, törmelékek, és a fák gyökereinek behatolása.
A fák gyökerei nedvesség forrást keressenek a föld alatt, a hibás csatornavezetékek pedig megbízható vízforrást jelentenek.
Ha nedvesség van a cső körül, a fa gyökerei benőhetnek a cső körül, bele és belsejébe, ami számos problémát okoz, ezzel gátolva a szabad elfolyást.

csatorna kamera

A kamerás csatorna vizsgálat előnyei

Költség és idő megtakarítás : Csatornavizsgáló kamerák nélkül a csatorna problémák megjavításának egyetlen módja, ha feltárjuk ásással és bontással. A csatorna vezeték problémák ilyen módon történő vizsgálata gyakran próba-szerencse módszerrel végzett sokszor felesleges ásást jelent, ami zavaró, fárasztó, és költséges.

Hatékonyabban javíthatjuk a hibás csatornaszakaszt : Megvizsgálhatjuk a csatorna kamerával az elöregedett csatornavezetékeket, ami lehetővé teszi a korrózió és az elhasználódás korai jeleinek észlelését, és megakadályozza a későbbi nagyobb javítások szükségességét.

A kamera azt is megmutatja, hogy szükség esetén pontosan hol végezzünk womás tisztítást vagy a feltárás nélküli csőjavítást.

A kamerás csatornavizsgálat egy modern technológiai eljárás, amely segítségével a csatornahálózatokat, vezetékeket, csöveket, aknákat és csatornákat vizsgálják meg. A vizsgálat során egy speciális, vízálló kamerát helyeznek a csatornába, amely képeket küld egy megjelenítő monitorra, ahol a szakemberek meg tudják tekinteni és kiértékelni a csatorna állapotát.

Kamerás csatornavizsgálatot általában akkor alkalmazzák, amikor a csatornahálózatban problémák merülnek fel, például ha a csatornák elzáródnak, sérülések vagy korrodációk keletkeznek, vagy ha a csatorna rendszer nem működik megfelelően. A kamerás csatornavizsgálat egy olyan hatékony és környezetbarát megoldás, amely segít a problémák felismerésében és a hatékonyabb megoldások kidolgozásában.

A kamerás csatornavizsgálat előnyei

Kamerás csatornavizsgálat számos előnnyel jár, amelyek közül néhány a következő:

 1. Hatékonyabb diagnózis

A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy pontosabban diagnosztizálják a csatornák állapotát, és azon belül az esetleges problémákat, elzáródásokat vagy sérüléseket. Az eszköz segítségével a szakemberek betekintést nyernek a csatorna rendszer belsejébe, így azonnal felismerhetik a problémát, és meg tudják határozni a legjobb megoldást a helyreállítására.

 1. Csökkentett feltárási munka

A kamerás csatornavizsgálat minimálisra csökkenti a feltárási munkát, mivel a kamera által továbbított információk alapján a szakemberek könnyen megtalálják a problémát, így a csatorna rendszer felbontása, vagy a burkolat eltávolítása nélkül javíthatják a problémát. Ez jelentős időt, pénzt és energiát takarít meg.

 1. Megelőzi a további károkat és a felesleges javításokat

Dugulás felderítése kamerás csatornavizsgálattal

Ha dugulást detektálunk, eldönthetjük, hogy mi a legjobb módja annak megszüntetésére. Ha kiderül, hogy értékes tárgy esett a lefolyóba, néha elő tudjuk hozni; a dugulástól függően javaslatokat tudunk tenni a jövőbeni problémák megelőzésére, különösen, ha zsír, olaj, haj vagy egyéb ásványi anyag felhalmozódásáról van szó.

Csatornák feltérképezése kamerás csatornavizsgálattal: Ha építkezést vagy felújítást tervez ingatlanán, csatornakamerás ellenőrző rendszerünket használhatjuk a csövek föld alatti pontos elhelyezkedésének és egyéb specifikációinak mérésére, nyomon követve a lefolyó vezetékeket.
Új lakások átvizsgálása kamera segítségével: Segítünk teljesíteni a hatósági ellenőrzési követelményeket, és ellenőrizni a víz- és lefolyó vezetékeket, mielőtt új lakásba költözik.
Az ingatlanán így pontosan tudhatja, hogy milyen problémák vannak elrejtve.

Csatorna kamerás vizsgálata

Ha a csatornacsövek vagy lefolyók eldugulnak, érdemes megfontolni a kamerás csatornavizsgálatot.
Duguláselhárító szakembereink vesznek a csatornavizsgáló kamerát átküldik a csatornacsöveken, ezzel vizsgálva az adott csatorna szakaszt.
A csőkamerák LED lámpákat használnak, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a lefolyócsövön belül is tiszta szép kaphassunk.
A csatornakamera repedéseket, fagyökereket töréseket, és kivitelezi hibákat is képes vizsgálni a lefolyóvezetékben.
Ezek információk birtokában szakértőink javasolhatják a csatornacső javítását vagy cseréjét.
Ingatlan vásárlásánál, vagy eladásánál a csatornakamerás vizsgálatok nagyszerű lehetőséget nyújtanak a lefolyóvezetékek állapotának ellenőrzésére.

Kamerás vizsgálattal kerülje el a váratlan költséges csatorna javításokat.
kamerás szennyvízcsatorna vizsgálatot végezhetünk, hogy pontosan diagnosztizáljuk a csatorna-rendszer esetleges problémáit, mielőtt otthonát megvásárolná.
Lefolyó dugulások vagy csatorna kamerázás igények esetén Budapesten és Pest megyében, beleértve az ünnepnapokat és a hétvégéket, forduljon a hozzánk bizalommal .

lefolyó kamerázás

Kamerás csatornavizsgálat új vagy használt ingatlanon

A lefolyók ellenőrzése az ingatlan átvizsgálás listáján általában nem szerepelnek!
Nem számít, milyen korú ingatlana van, és mennyi idős a csatornarendszere vizsgáltassa meg kamerás csatornavizsgálattal, ezzel a szolgáltatással tisztában lesz a csatorna állapotáról ingatlan vásárlás vagy eladás előtt.

A kamerás csatorna vizsgálat segít meghatározni és feltárni mindenféle problémát, és azt is hogy milyen típusú lefolyó csövekkel rendelkezik, és hogy milyen állapotban vannak. Az általános lakásellenőrzésnél sokan azt hiszik hogy ez a vizsgálat kiterjed a csatornára is, pedig 99%ban sosem vizsgálják meg ténylegesen a csatornarendszer állapotát.
Legtöbb esetben csak azt ellenőrzik, hogy a WC normálisan elfolyik öblítés során, a lefolyók lefolynak-e, és a csatorna lefolyóban a víz szivárgás nélkül elfolyik.
A nagyobb gondok elkerülése végett ne halassza el a kamerás csatornavizsgálatot, mert idővel hibák jöhetnek elő a csatornarendszerében.
Csőkamerával feltárt kisebb hibákat ha korán észleljük, időben tudjuk orvosolni, mielőtt költséges problémákká válnának.

Kamerás csatornavizsgálat fontossága ingatlan vásárlás előtt.

Ingatlanvásárlóként a kamerás csatornavizsgálat biztosítja a nyugalmat a vásárlás során.
Rendszeres karbantartást igényel a legtöbb lefolyórendszer, amit az ingatlantulajdonosok általában figyelmen kívül hagynak.
A csatorna hibákkal általában az ingatlan megvásárlása után szembesülnek a tulajdonosok.

Csatornavizsgálat története

Ha jobban belegondolunk elképesztő, hogy a technika mennyit fejlődött az elmúlt évtizedben a csatornázásban és annak vizsgálatában.
Régi időkben mikor egy otthon vagy egy vállalkozás tulajdonosának eldugult vagy meghibásodott a lefolyója, akkor
kevés olyan jó megoldás volt a javítására, mint a mai időkben, amely nem volt időigényes és költséges. Abban az időben ahol problémát észleltek, személyesen ásták ki több kevesebb sikerrel, hogy megtudják, mi okozta a problémát, majd személyesen kijavították vagy elhárították a dugulásokat.
A legtöbb esetben az eldugult, vagy elhasználódott lefolyó magyarázata rejtély volt, addig amíg nem ragad egy lapátot, és nem kezd el ásással feltárni az adott helyet.

Csatornakamerázás ára, ha saját magunk akarjuk megoldani otthon.

Saját maga is elvégezheti a kamerás csatornavizsgálatot, de a magas költségek is kihívást jelenthetnek.
Ha meg akarja vásárolni a csővizsgáló műszert, 500.000Ft és 4.000.000Ft körül kell fizetnie, és lehet életében csak egyszer kell alkalmaznia.
A magasabb költség magában foglalja a professzionális minőségű, legalább 100méter hatótávolságú kamerás berendezéseket,
valamint a magas felbontású képernyőt, és egy helymeghatározó készüléket is.

Ha az olcsóbb kategóriás kamerákat választja, nem számíthat jó képminőségre,
helymeghatározó és önbeálló funkcióra valamint hosszú berudaló kábelhosszra.

A kamerás csatornavizsgálat által felderített hibák kiértékeléséhez több éves csatornázással foglalkozó szakember tapasztalata szükséges. Ha későbbiekben nem ezzel szeretne foglalkozni, felesleges beruháznia egy ilyen drága műszerbe, ha mégis problémája akadna ezen a területen hívjon bizalommal, és rövid határidőn belül segítünk önnek.

Mik befolyásolják a kamerás csatornavizsgálat árait?

A kamerás csatornavizsgálat árak akkor változnak átlagos áraktól , ha egy kamerás ellenőrzést egy szolgáltatás csomag részeként vásárolta meg. A csatornavizsgálat ára függ, hogy mennyire hozzáférhető a csatorna és annak a behatolási pontjai, a cső hosszától, amelyet a csőkamerának fel kell fedeznie.
Szolgáltatáscsomagok igénybevétele nagyszerű módja a lefolyórendszerek karbantartásának és élettartalmának maximalizálásának .
Nagyobb költséggel számolhat ha egy kamerás csatornavizsgálatot, és egy duguláselhárítást külön rendeljük meg.
A mi cégünk a duguláselhárítás csomag részeként kamerás csővizsgálatot is kínálunk, és bizonyos javításokat is tartalmazhatják az árak.
Még ha többet is kell fizetnie egy szolgáltatási csomagért, kevesebbet fog költeni a végén, mint ha külön-külön hívna ki szakembereket.

A kamerás csatornavizsgálat árak mit nem tartalmaznak.

A kamerás csatorna vizsgálat detektálja a lefolyóvezetékben lévő hibákat, de nem tartalmazza a feltárt problémák megoldásának árát.
Vannak cégek, egyéni vállalkozók akik keveset vagy egyáltalán semmit sem számolnak fel a kamerás csatornavizsgálatért, viszont jóval többet számolhatnak fel bármilyen kapcsolódó szolgáltatásért.

Például

 • – csatorna duguláselhárítása
 • – sérült csatorna javítása, vagy cseréje
 • – vízvezeték szerelő munkadíja
Lefolyó kamerázás ár

Mitől olyan hatékony a lefolyó kamerázás

A lefolyó kamerázás átlagosan 40 000-50 000 Ft-ba kerül. A lefolyók vizsgálata kamerával árai országosan 30.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig terjednek.
Lefolyó kamerás ellenőrzések általában drágábbak, mint a lefolyók duguláselhárításának az árai, és jellemzően komolyabb problémák azonosítására szolgálnak,
amikor a csatorna rendszer egyszerű dugulás mentesítése után sem oldja meg a normális szennyvíz lefolyást.

A lefolyó kamerázás miért olyan hatékony?

A lefolyó videós ellenőrzés nélkül, az egyetlen módja annak, hogy kiderítse, hogy mi a probléma a csatornacsöveivel, ha feltárással próbálkozik.
Ez a folyamat nagyon lassú, nem pontos a hiba helyének lokalizálása, költséges és sok felesleges munkával jár.
Ha nem tudja pontosan, hol található a probléma a lefolyórendszerén, addig kell ásnia, amíg meg nem találja.
A lefolyó kamerák segítségével pontosan ki tudjuk mérni, hol a probléma. Ha tudjuk, minimális feltárással ki tudjuk javítani az érintett csőszakaszt.

További előny a a lefolyó kameráknak, hogy a kamerás ellenőrzéssel minden probléma megtalálható a csatornacsövekben.
A kamerás csatornavizsgálat gyakran felfedik az ismétlődő dugulások mögöttes okait .
A kamerás csatornavizsgálatok sokkal jobb képet adnak a lefolyócsövek működéséről és állapotáról .
Legtöbb esetben a kamerás vizsgálat jóval könnyebbé teszi a csatornajavítást.

Duguláselhárítás kamerás csatornavizsgálattal: tapasztalatok

Duguláselhárítók munkáját nagyban megkönnyíti a kamerás csatorna vizsgálat. Sokszor megyünk olyan címekre ahol nemrégiben volt előttünk egy duguláselhárító szakember kamera hiányában elvégezte az általános duguláselhárítást, viszont a probléma nem lett megoldva, és a dugulás visszatért.

A kamerás vizsgálattal tisztán látható volt hogy a duguláselhárítás csak részlegesen lett megoldva. A víz úgy tűnt lefolyik a munka elvégeztével, viszont a dugulás helyén a csőgörény csak egy lyukat fúrt, de a többi felhalmozott zsír egyéb anyag ott maradt a cső falán. Kamerával centire pontosan lokalizáltuk a ki nem tisztított csőszakaszt, majd elvégeztük a duguláselhárítást megfelelő csőgörény tisztító fejekkel.

Tisztítás után kamerával végig vizsgáltuk a csőszakaszt, és teljesen tiszta volt. Valószínű sosem volt normálisan kitisztítva a múltban, de hála a kamerás vizsgálatnak az ügyfelünk elégedett volt. Még ha több költségbe is kerül egy duguláselhárítás és kamerás csatornavizsgálat szolgáltatás csomag, olcsóbban jön ki mint ha külön-külön megrendeli a szolgáltatást, és külön szakembereket kéne kihívnia.

Kamerás csatornavizsgálat dokumentálása

A kamerás csatornavizsgálat közben dokumentáljuk a hibajelenséget videó felvétel és kép formátumban is, amivel az ügyfél bizonyítani tudja a biztosító felé a károkat.

Kamerás csatornavizsgálat során felderített hibákban, mint például rossz lejtés a csatorna szakaszon, vagy a benőtt gyökér, vagy a duguláselhárítással már el nem hárítható csőszakasz (vízkő-hugykő) lerakódás, a csatorna eldeformálódása, a csőrepedés, a csatorna elöregedése, vagy a rossz kivitelezés megállapítása után helyi vízvezeték szerelő kolegáink vállalják az adott csőszakasz cseréjét javítását! Legyen az beltéren vagy kültéren. A csőkamerázással időt spórolunk meg.

Szakembereink ezen felül tippekkel – tanácsokkal látják el az ügyfeleiket, amivel meghosszabbíthatják a csatornaszakasz élettartamát, így minél később kell ismét a kamerás csatornavizsgálatot és a duguláselhárítást igénybe venniük.

kamerás csatornavizsgálat

Kamerás csatornavizsgálat – Miért válasszon minket?

 • Pontos megérkezés.
 • Lelkiismeretes, precíz munkavégzés.
 • Telefonon előre leegyeztetett fix árak.
 • Több ezer elégedett ügyfél.
 • Nincs kiszállási díj, rejtett költség!
 • Munkáinkra garanciát vállalunk!

Minőségi vízszerelési szolgáltatások Budapest és Pest megyében

Mielőtt elkezdené a munkát, csapatunk vízvezeték szerelője egy kamerás csatornavizsgálattal pontosan meghatározhatja a problémát, maximalizálva a hatékonyságot. Mivel a vízvezeték szerelési szolgáltatások teljes skáláját kínáljuk Budapesten és a környező területeken, mindent meg tudunk oldani, amit a csőkamerás vizsgálat feltár. Sürgősségi szolgáltatásokat is kínálunk.

Vízvezeték szerelőink a legújabb technológiájú csatornakamerákkal használó csővizsgálatokat kínálnak Budapest és környékén.
Kamerás csatornavizsgálattal szerezzen tiszta képet arról, hogy mi történik a csatornákban, és fedezze fel a lehetséges problémákat még ma. Tapasztalt vízvezeték szerelőinkből álló csapatunk kamerás csatornavizsgálat szolgáltatást kínál, amely gyorsan diagnosztizálja a lassú elfolyást vagy teljesen eldugult lefolyók okát.

spirál 22mm
kamerás csatornavizsgálat csatornában
lefolyó kamerázás
csőkamerás vizsgálat

Egyéb Szolgáltatásaink Budapesten és Pest megyében:

Csőkamerázás – kamerás csatornadiagnosztika rejtett költségek nélkül!

[elementor-template id="12593"]
4.8/5 - (85 votes)