Lefolyó karbantartás

Lefolyó karbantartási tippek

Készüljön fel a ház vendégei számára ezekkel a lefolyó karbantartási tippekkel.

Készüljön fel a ház vendégei számára ezekkel a lefolyó karbantartási tippekkel
Ha vendégekre számít, egy estére vagy délutánra, akár egy hosszabb tartózkodásra, azt szeretné, ha otthona barátságos és hívogató legyen, és a
vendégei pedig teljesen kényelmesen érezzék magukat. Egy egyszerű dolog, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni, azok a lefolyók állapota.
A fürdőszobai lefolyók probléma mentesen ürülnek, ahogy kellene? Vannak szagok vagy egyéb problémák? Mi a helyzet a zuhany lefolyókkal? A WC- úgy öblít, ahogy kell?
Ha gondoskodik a házban található lefolyók rendszeres karbantartásáról, biztosíthatja, hogy otthona mindig készen álljon a társaságra.

Hogyan tartsuk karban a lefolyókat

Létfontosságú tudni, hogyan kell tisztítani a lefolyókat, mind az otthoni lefolyók jó működése érdekében, mind annak érdekében, hogy a vendégek érkezésekor a dolgok zökkenőmentesen menjenek.
Van néhány dolog, amit rendszeresen megtehet a mosogató lefolyóinak tisztítása érdekében, hogy később elkerülje a nagyobb vízvezeték-problémákat.
A mosdókagylónak, a zuhanyozónak és a WC-lefolyóknak megvannak a maga sajátos problémái, de ha már tudja, mit kell tennie, könnyedén megtisztíthatja őket.

lefolyó karbantartás

A mosogató lefolyókarbantartási tippek

A rendszeres karbantartás biztosítja, hogy ne legyen meglepetés a mosogató dugulása éppen akkor, amikor a vendégek megérkeznek. A mosogató lefolyójának tisztítása:

 • Vegye ki a dugót, és alaposan tisztítsa meg, távolítsa el a szőrszálakat, szennyeződéseket vagy bármi mást, ami rátapadt.
 • Az ecet és szódabikarbóna tökéletes lefolyótisztító. Egy rész szódabikarbóna és két rész ecet arányban öntse a szódabikarbónát a lefolyóba, majd az ecetet lassan és egyenletesen öntse.
 • Hagyja a szódabikarbónát és az ecetet a lefolyócsőben 15-20 percig állni.
 • Öntsön legalább egy liter forrásban lévő vizet a lefolyóba, hogy kiöblítse és megszabaduljon a maradékoktól.
 • Helyezze vissza a dugót a lefolyóba.

Ennek az eljárásnak az a három előnye, hogy könnyen kivitelezhető (ami nagyszerű, mivel ideális esetben hetente vagy kéthetente meg kell tisztítani a mosogató lefolyóit),
szagtalanítja a lefolyót, és olyan anyagokat használ, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálható. Elkerülhetők a mosogató dugulások.

Zuhany lefolyók karbantartása

A zuhanylefolyók könnyen eldugulhatnak szőrrel, szappanhabbal és egyéb törmelékkel, így a zuhanylefolyók tisztításának ismerete sok időt és fáradságot takaríthat meg később, és gondoskodhat arról, hogy otthona készen álljon a vendégek fogadására. A zuhany lefolyóinak tisztítása:

 • Távolítsa el a lefolyó fedelét, és dörzsölje le ecet és víz keverékével vagy penész- és penészeltávolítóval.
 • A lefolyók tisztításához használja ugyanazt a szódabikarbónát és ecetet, mint a mosogató lefolyóinak tisztításához.
 • A szódabikarbónát és az ecetet, öblítse le forrásban lévő vízzel.
 • Ha nem használ szeptikus rendszert, öntsön fehérítőt a lefolyóba a lefolyó tisztításhoz. Soha ne öntsön fehérítőt a csatornába, ha szeptikus rendszert használ, mert a fehérítő elpusztítja a szeptikus tartály működéséhez létfontosságú baktériumokat.
 • Helyezze vissza a lefolyó fedelét.

WC lefolyó karbantartása

Ahhoz, hogy a WC-lefolyó tiszta maradjon, először figyelnie kell arra, hogyan használja a WC-t mindennap. Kerülje a túl sok WC-papír öblítését egyszerre, mert ez eldugíthatja a WC-t. Soha ne öblítsen le nedves törlőkendőket, és egyéb higéniai termékeket, törlőkendőket vagy bármi mást.

Próbálja ki az alábbi lépéseket a WC lefolyójának tisztán tartásához:

 • Erősen dörzsölje le a WC-t, hogy a lefolyóba kerülő szilárd anyagok ne kerüljenek bele.
 • Zárja el a vizet a WC-ben; majd a tartály tartalmát ürítse ki.
 • Öntsön 1:2 arányban szódabikarbónát és ecetet a WC-be, és hagyja állni körülbelül 20 percig.
 • Nyissa ki újra a vizet, és öblítse le a WC-t. A szódabikarbóna és az ecet fellazítja az apró dugulásokat vagy lerakódásokat, és az öblítés mindent elmos a lefolyóban.

Kamerás csatornavizsgálat.

 

Csőkamerázás

 

Helymeghatározás

 

Budapest 

 

és Pest megyében

 

Garanciával

5/5 - (3 votes)