Mosogató - mosdó szifon bekötés, vízvezeték szerelés

Szifon javítása cseréje, vízvezeték szerelés rövid határidőn belül:

A háztartási szifon minden esetben a mosdó, vagy mosogató alatt található. A szifon fontos szerepet játszik a szennyvíz elvezetésében, mivel a szifon úgy lett kialakítva, hogy a belsejében mindig legyen egy vízzár, vízdugó.

A szifon vízdugója meggátolja a kellemetlen csatorna szagokat, így nem jutnak vissza a mosogatón, mosdón keresztül a helyiségbe. A mai modern szifon többrészt műanyagból készül, melynek az élettartalma jóval hosszabb, mint a régi, fémből készült szifonoké.

A mosogató szifon és mosdó szifon mivel 99 százalékuk takarásban van a mosdó-mosogató szekrények által, így a szifon állapotával nem nagyon törődünk. Mikor már dugulás keletkezik, vagy csöpög a szifon akkor veszünk csak róluk tudomást.

A szifon szerelésénél, cseréjénél nem feltétlen kell szakemberhez fordulni, mivel házilag is megoldható. Szifon vásárlásánál nem érdemes spórolni, mivel az olcsó silány minőségű szifon könnyen megreped, a tömítései gyengébb minőségűek, könyebben eldeformálódhatnak, és sokszor nem biztos hogy kompatibilisek más leeresztőszelepekkel a méretkülömbség miatt. A szifon karbantartását tisztítását legalább fél évente érdemes elvégezni.

Ha nem szerelt még szifont, vagy tart a szerelésétől akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Bármilyen vízvezeték szerelési probléma esetén javasoljuk, hogy próbálja ki gondtalan, hatékony szolgáltatásunkat, elfogadható áron. Munkatársaink mindegyike nagy tapasztalattal rendelkező, hozzáértő szakember.

Gyors, megbízható és tartós megoldást kínálnak minden típusú vízvezeték problémára, különösen az eldugult szifonokra.

Milyen anyagból készül a szifon?

Ez a vízvezeték-szerelvény sokféle anyagból készülhet, de a legfontosabbak a műanyagok és a fémek. Fém szifon: Ha nagyon odafigyel a megjelenésére, akkor ebben az esetben egy krómozott vagy sárgaréz szifon a befutó. Anélkül, hogy a mosogató alá bármilyen burkolatot szekrény vagy konyhai fiók formájában szerelne fel, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a mosogató meglehetősen esztétikusan nézzen ki. Ezenkívül a sárgaréz szifon kombinálható a teljes konyhabelső kialakításával.
Ha a konyhája divatos dizájn elemekkel készül, biztos lehet benne, hogy a rézből vagy bronzból készült szifonok sajátos és egyedi megjelenést kölcsönöznek neki.

A műanyag szifon előnyei:

  • kiváló tartóság
  • felülmúlhatatlan könnyűség
  • alacsony költségű
  • a megközelíthetetlen helyekre is telepíthető
  • fokozott elleneálás a korrozióval és kémiai hatásokkal szemben
  • könnyű szerelés

Ezért ma a legtöbb háztartás csak műanyag szifont használ, és nem kockáztatja más beszerzését.

Szifon vásárlásánál nézzük meg a csomag tartalmát!

Néha előfordul, hogy egy-egy alkatrész hiányzik belőle, akár egy tömítés, és utólag már nehezebb bizonyítani az üzletben, valamint sok idő is elmegy vele.

Mosogató, mosdó szifon fajták:

búra szifon
Búra szifon
Cső szifon
Csőszifon
Flexibilis (jollyflex) szifon
Flexibilis (jollyflex) szifon

Mosogató mosdó szifon duguláselhárítása

Első lépésben a mosogató tálca leresztő szelepén keresztül egy egyenes dróttal vagy pálcával ellenőrizzük hogy átjárható a leeresztő.
Ha az ellenőrzésnél a dugulás még fenn áll, akkor a szifont szét kell szerelnünk és ki kell tisztítanunk, így a legtöbb estben elhárul a dugulás.

Duguláselhárítás pumpával

A szifon szétszedése és megtisztitása után ha még fenn áll a dugulás, a mosogatóba jó sok meleg vizet öntsünk, majd fogjunk egy kézi pumpát, és óvatosan ritmikusan pumpáljunk úgy hogy vákum mindig keletkezzen a pumpálás során. Ez pár percig is eltarthat. Gyengébb dugulásnál nagy százalékban a pumpával megoldahtó a duguláselhárítás.

Ha makacsabb dugulással áll szembe, hívja duguláselhárító szakembereinket.
Duguláselhárítás a hét minden napján, korrekt árakon, rejtett költségek nélkül!

Egyéb Szolgáltatásaink Budapesten és Pest megyében:

Kamerás csatornavizsgálat

Csatorna nyomvonal meghatározás

Csőkamerázás

Wc duguláselhárítás

Mosdó duguláselhárítás

Mosogató duguláselhárítás

Kamerás csővizsgálat

Mosogatógép, mosógép bekötés

Csaptelepek javítása, cseréje

Mosogató, mosdó szifon bekötés

Sarokszelepek cseréje

Visszacsapó szelep beépítése

Csatorna kamerázás

Csőtörés elhárítás

Csatorna cső helymeghatározás

Kerti csapok javítása, cseréje

Fagytalanító csap cseréje földmunkával

Csatornahálózat kiépítése, javítása

[elementor-template id="287"]
[elementor-template id="301"]
[elementor-template id="879"]
[elementor-template id="12593"]
5/5 - (1 vote)